Articles from Balandis 2010

Norite dirbti VMI?

- Kolega, tave tikriausiai galima pasveikinti. Kaip baigusiam universitetą su pagyrimu, tau tikriausiai buvo juokų darbas užimti į VMI inspektoriaus pareigas.
- Tai, kad pokalbis praktiškai neįvyko ir kas skaudžiausia susimoviau ant pačio pirmo klausimo.
- Ir ko klausinėjo ?
- Manęs paklausė: ar vaikystėje aš kankinau kates ? Ir aš kaip paskutinis durnius atsakiau, kad “Ne”.

Straipsnis NBA nariams. “PSD ir MNPD problemos nesibaigė: komentarai ir sprendimai riboja mūsų laisvę”

2010-04-27 NBA nariai gavo straipsnį “PSD ir MNPD problemos nesibaigė: komentarai ir sprendimai riboja mūsų laisvę”
Jis buvo publikuotas savaitraštyje “AAMA” (Nr. Nr. 16 (592))

Gal dar vienerius metus mus šildys mažesnis PVM tarifas ?

Seimo narys Kęstutis Daukšys pateikė Pridėtinės vertės mokesčio įstatymo 19 straipsnio pakeitimo ir papildymo 1251 straipsniu įstatymo projektą Nr. XIP-1690, kuriuo siūloma iki 2011 m. rugpjūčio 31 d. šilumos energijai, tiekiamai gyvenamosioms patalpoms šildyti, naudojant malkas, elektrą, dujas taikyti lengvatinį 9 proc. pridėtinės vertės mokesčio (PVM) tarifą.
Taip pat teikiamu projektu siūloma iki 2011 m. [...]

Pajamos natūra ir vėl bus konkrečios ir aiškios.

Seimas po svarstymo pritarė Gyventojų pajamų mokesčio įstatymo 9 straipsnio pakeitimo įstatymo projektui Nr. XIP-1270 (2), kuriuo siūloma įtvirtinti konkretų sąrašą atvejų, kada gyventojų gautas turtas, paslaugos ar nauda yra pripažįstamos pajamomis gautomis natūra.
Už šias pataisas po svarstymo balsavo 54 Seimo nariai, prieš – 10, susilaikė 24.
Pagal įstatymo projektą pajamomis, gautomis natūra, būtų pripažįstama:

1) už [...]